23 Şubat 2011 Çarşamba

HAVUÇ TATLISI


  Evdeki havuçları çorbada bitiremeyince bir de tatlı yapmaya karar verdim ve bolca havuç kullanılacak bir tarif denedim.Bakalım beğenecek misiniz?

Malzemeler  : 5 büyük havuç
                     2 yemek kaşığı sıvıyağ
                     1 su bardağından 1 parmak fazla şeker
                     1 vanilya
                     2 su bardağı süt
                     5 su bardağı su
                     5 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
                     1,5-2 paket pötibör bisküvi
                     1 poşet kremşanti
                     Üzerine serpmek için hindistancevizi
  • Havuçları temizleyip rendeleyelim.
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağda 6-7 dakika arasıra altüst ederek soteleyelim.
  • Soteledikten sonra üzerine 4 su bardağı su ekleyelim,havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Yumuşayan havuçları blendırdan geçirelim.
  • Havuç kremasının üzerine 1 su bardağı sütü,şekerin tamamını ve 1 adet vanilyayı ekleyelim.
  • 1 su bardağı suyun içerisinde 5 yemek kaşığı nişastayı eritelim ve tencereye yavaşça karıştırarak ekleyelim.
  • Kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştıralım.
  • Koyulaşan kremayı ocaktan alalım.
  • Cam kabın altına bisküvileri dizelim üzerine kremadan dökelim,tekrar bisküvi dizelim krema bitene kadar işleme devam edelim.
  • Tatlıyı önce oda sıcaklığında ılıtalım daha sonra buzdolabında soğutalım.
  • Kalan 1 su bardağı sütte kremşantiyi çırpalım.
  • Tatlının üzerine sürelim ve bolca hindistancevizi serpelim.
  • Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip servis yapalım.

6 yorum:

  1. Resim gerçekten çok güzel görünüyor. Eminim tadı da aynı ölçüde güzeldir. Biz de biraz önce yaptık ve dolaba koyduk soğuması için. Servis edip tadına baktığımızda sonucu yazacağım. Umarım bizimki de senin pastan kadar güzel olur.:)

    YanıtlaSil
  2. Dün akşam pastanın tadına baktık. Tadı gerçekten çok güzel olmuştu. Fakat bizim havuç sosumuz turuncu değil, sarı oldu. Sanırım havuçlardan kaynaklı bir problem ama onun dışında çok güzel olmuştu. Tekrar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun canım.Kullandığın havuçların rengi açıksa krema da açık olur önemli olan lezzeti.Beğendiğine sevindim.

    YanıtlaSil
  4. ay muhteşem bir renk uyumu ,bende denemek istiyorum yakın zamanda.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor acaba tadı nasıldır.

    YanıtlaSil
  6. merhaba Esra,bence mutlaka denemelisin.denersen yorumunu ayrıca beklerim.
    merhaba root admin,kremada havuç olduğu pek anlaşılmıyor ve çok hafif bir tatlı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil