15 Mart 2011 Salı

HAMSİ TAVA


 Hamsi sezonu maalesef sona erdi.Sezon başında bol ve ucuz olan hamsinin fiyatı son soğuklarla epeyce artmıştı.Ucuzken alıp ,fazla geleceği için bir kısmını dondurucuya kaldırdığım hamsiyi geçenlerde pişirdim.Biz en çok tava şeklini tercih ediyoruz.Yine aynı şekilde yaptım.

Malzemeler : 1 kg.hamsi
                     2 su bardağı mısır unu
                     2 çay kaşığı karabiber
                     2 çay kaşığı tuz
                     Sıvıyağ
  • Temizlenip yıkanmış olan hamsileri suyunun süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletelim.
  • Geniş bir tabağa mısır unu,tuz ve karabiberi alıp karıştıralım.
  • Yapışmaz bir tavaya 2-3 çorba kaşığı kadar sıvıyağ koyalım.
  • Balıkların her tarafını mısır ununa güzelce bulayıp tavaya düzgün bir şekilde dizelim.
  • Orta ateşte balıkların bir yüzünü altın sarısı renk alana kadar pişirelim.(yaklaşık 10 dakika)
  • Genişçe bir tabağı tavanın üzerine kapatıp yemeğin şeklini bozmadan ters çevirelim.
  • Tavaya 2 kaşık daha sıvıyağ ekleyip pişmeyen yüzü alta gelecek şekilde balıkları tabaktan tavaya kaydıralım.
  • Bu yüzü de aynı şekilde pişirelim,ocaktan alalım.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder