7 Nisan 2011 Perşembe

KUŞBAŞI ETLİ&NOHUTLU PİLAV





  Pilavlar değişik yapılışları ile Türk mutfağının önemli bir zenginliği,sofralarımızın olmazsa olmaz yemeklerinden.Bizim evde her gün pilav pişmez,haftada iki kere yeterli,ne de olsa kilo yapma özelliği var.
  Kuşbaşı etli ve nohutlu pilavı tek başına ana yemek olarak yanında salata ile yiyebilirsiniz.Gayet doyurucu ve sağlıklı bir öğün olur.Pilavı fazla kaçırmamak kaydıyla:))
  Ben nohudu önceden haşlayıp  buzluğa yerleştiriyorum ve lazım oldukça oradan kullanıyorum,pratik oluyor.Eminim bir çoğunuz da böyle yapıyorsunuzdur.


  Malzemeler : 2 su bardağı pirinç
                        1 su bardağı  haşlanmış nohut
                        250-300 gr.kuşbaşı et(kuzu eti kullandım,isterseniz dana da kullanabilirsiniz,parçalar aşırı büyük olmasın)
                        2 çorba kaşığı tereyağı
                        1 çorba kaşığı sıvıyağ
                        3 su bardağı kaynar  su
                        Tuz
  • Pirinci iyice yıkayıp  tuzlu suda yarım saat beklemeye alalım.
  • Kuşbaşı eti tencereye alıp suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Tereyağı ve sıvıyağı ekleyelim.
  • Pirinci süzüp ilave edelim ve 2-3 dakika kavuralım.
  • Nohutları,kaynar suyu ekleyip tuzunu ayarlayalım.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Pilav pişince 10 dakika demlendirip,sıcak servis yapalım.
  • Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder