25 Temmuz 2011 Pazartesi

PATATES KAVURMASI

Herkese mutlu bir hafta diliyorum.Bugünkü tarifim biz küçükken annemin yaptığı lezzetlerden,özellikle kız kardeşimin çok sevdiği bir yemek.Kısıtlı zamanda yapılabildiğinden pratik ve de çok lezzetli.


Not : Patatesleri küçük seçerseniz daha çabuk haşlanır ve yemeğin hazırlık süresi kısalır.







Malzemeler : 6-7 adet orta boy patates(küçük olursa 9-10 adet)
                     2 adet kuru soğan
                     1 adet kırmızıbiber
                     1 adet yeşil biber   
                     1 çorba kaşığı biber salçası
                     Tuz,kimyon,karabiber
                     1/2 su bardağı zeytinyağı
                     1 tutam maydanoz


  • Patatesleri yıkayıp,haşlayalım.
  • Haşlanan patatesleri soyup küp küp doğrayalım.
  • Tencereye zeytinyağını alıp ısıtalım.
  • Soğanları yarım ay doğrayıp ekleyelim ve sarartalım.
  • Biberleri de soğan büyüklüğünde doğrayıp ekleyelim,kavrulsun.
  • Biberler pişince salça ekleyip karıştıralım.
  • Patatesleri,baharatları ve tuzunu ekleyip,patatesleri çok ezmeden  karıştırıp,tencerenin altını kapatalım.
  • Servis yaparken kıyılmış maydanoz ile süsleyelim.
  • Afiyet olsun.


4 yorum:

  1. bizim burada çok yapılır ve yufka ekmekle yemesi harika olur .görünce canım çekti.harika olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Yufka ekmekle denemedim,o da güzel oluyordur,öptüm canım.

    YanıtlaSil
  3. Bu yemeği sevmeyen yoktur.Hem pratik hem de çok lezzetli.Ellerine sağlık çok da nefis görünüyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim pembe kekik.

    YanıtlaSil