4 Ağustos 2011 Perşembe

FIRINDA DOMATES SOSLU KUZU PİRZOLA

  İftar davetlerinizde ana yemek olarak sunabileceğiniz lezzetli ve ağır olmayan bir yemek,yapılışı da çok zor değil.Pirzolayı gün içerisinde marine edip biraz dinlendirmek gerekiyor,daha yumuşak ve lezzetli oluyor.Pirzolayı nasıl pişirirseniz pişirin,marinesinde ister taze ister kuru olarak,isterse de yanında ekstra taze veya kuru baharatla mutlaka kekik kullanılmalı.

  Ben yanında patates püresi ile servis yaptım,kızarmış veya fırın patates,pilav da olabilir.




   




   Malzemeler : 1 kg.kuzu pirzola
                         3 adet iri domates
                         2 adet yeşil biber
                         3 diş sarımsak
                         Tuz,sıvı yağ,karabiber,kekik


  • Tuz,kekik ve sıvı yağı karıştırıp pirzolalara sürelim,en az iki saat buzdolabında dinlensin.
  • Yanmaz tavayı ısıtalım,dinlenmiş olan pirzolaları orta ateşte önlü arkalı pişirelim.
  • Pişen pirzolaları fırın kabına alalım.
  • Biberleri yemeklik doğrayıp pirzolayı pişirdiğimiz tavaya alalım,soteleyelim.
  • Sarımsakları ve soyup küp doğradığımız domatesleri ilave edelim,tuz,karabiber ekleyelim,domatesler yarı pişince ocaktan alalım.
  • Pişen domates sosunu pirzolaların üzerine yayalım.
  • 200 derece ısınmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
  • Sıcak sıcak servis yapalım.
  • Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık,çok lezzetli olmuştur eminim.Domates bir ayrı lezzet veriyor gerçekten.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. hıııııımmmmmmmmm nefissssss : )

    YanıtlaSil